Shopping

Shop ’til you drop!

Phuket har allt att erbjuda shoppingtokiga resenärer. Längs vägarna ligger det ena ståndet efter det andra och här fyndar man givetvis souvenirer, semesterkläder, hattar och smycken m.m. För lite mer seriös shopping tar man sig till något av alla stora shoppingcentra, specifika butiker eller unika hantverksstudios som finns på ön.

Jungceylon är ett shoppingdisktrikt i Phuket där man finner allt mellan himmel och jord. I 350 butiker kan man spendera många timmar; man jämför varor och priser, prutar, ger med sig, står emot, tar emot och lämnar köpcentrat med händerna hållandes påsar fyllda till bredden med shopping. Blir man trött i benen efter 150 butiker så kan man ta en paus och äta på någon av Jungceylons restauranger, eller gå och se en film på biografen.

Det är inte längre galet billigt i Phuket; efter alla år av massturism har priserna anpassats, men det är fortfarande klart billigare än hemma i Sverige. Jungceylon är den ultimata shopping-upplevelsen för alla som tycker om att shoppa loss rejält.

Saker att satsa på i Thailand

Vill man handla på sig antikviteter och hantverk under sin vistelse i Phuket så finns det goda möjligheter. Keramik, trä, guld, silver och lacktäckta bambuprylar är särskilt lätta att få tag på här. Vill man exportera antikviteter från Thailand så måste man ansöka om ett särskilt tillstånd från konstdepartementet, det gäller också alla former av Buddhafigurer, nya som gamla. Handlar man från en seriös antikvitetshandlare så brukar denne ha koll på reglerna och var man ska vända sig.hotell phuket

När det gäller diamanter, ädelstenar och skärning av dessa så är faktiskt Thailand ledande i världen. Rubiner och safirer finns i Thailand, så de är oftast mest prisvärda. När man köper diamanter och ädelstenar är det vikigt att man gör det från en respektabel butik, annars finns det stor risk för att man luras. Ett äkthetscertifikat ska fås vid köp.

Marknadsshoppingen i Phuket måste upplevas minst en gång. Här hittar man allt från kläder till smycken, frukt och grönsaker till husdjur och köksredskap. Marknaderna brukar besökas av många och är ett underbart sammelsurium av ljud, färger, dofter och smaker. Några populära marknader är:

  • Patong Beach Market – här är alltid öppet och fullt av shoppingsugna människor
  • Bengla Road – en fortsättning på Patongmarknaden
  • Patak Road – som i Patong, men mindre
  • Chao Fah Variety – öns största helgmarknad
  • Phuket Square – en luftkonditionerad inomhusmarknad