Stränder och bad

Phuket – den fulländade semesterplatsen

Om det är något som gör Thailand till det semesterparadis det verkligen är så är det de ljuvliga stränderna. Dessa otroliga stränder i kombination med de oerhört gästvänliga människorna, det fantastiska klimatet, den rena miljön och de natursköna platserna har gjort Thailand till svenskarnas favoritresmål nummer ett.

Phuket är ett enormt turistmål, hit vallfärdar människor från hela världen för att få det bästa från både öst och väst, mitt i Thailands ljuvliga klimat. Vill man se det genuina Thailand, så ska man helst söka sig någon annanstans, men är man mest ute efter sol bad, god mat, shopping och ett nattliv som aldrig går och lägger sig, så är Phuket den ultimata destinationen.

Det finns fler än 20 fina stränder omkring Phuket och har man tid bör man kolla in allihop för att göra sig en egen uppfattning om vilken som är finast.

Phukets fem bästa stränder

En av de längsta stränderna på Phuket är Bangtao beach. Här ligger lyxresorterna uppradade och det långgrunda, varma vattnet lämpar sig för alla typer av resenärer. Här är rent och lugnt med stora möjligheter till en avslappnande semester.hotell phuket

Patong beach är välkänd bland Phuketresenärer, nattlivet i dessa krokar är eventuellt Thailands mest intensiva. Under högsäsong är Patong beach smockfull av människor, vilket också medför att alla bekvämligheter finns inom en armlängds avstånd. Man kan utöva vattensporter här, få en skön massage i skuggan, beställa öl, cocktails, mat, handduk eller en ny bikini – direkt från solstolen.

Vill man ha en lite lugnare strand, som fortfarande är befolkad, så är Karon beach ett ypperligt val. Denna jättelånga strand är ganska smal, så man ställer bara ut två rader solstolar och parasoll, vilket gör att stranden aldrig känns överbefolkad. Här finns aktiviteter för stora som små och närhet till restauranger och shopping.

Intill Karon beach finns Kata beach, som erbjuder klarare vatten och mysigare atmosfär. Mot slutet av stranden finns alltid massor av fisk vilket gör detta till ett härligt snorkeltillhåll. Denna strand är mycket populär, så vill man få tag på en solstol så bör man komma hit tidigt.

I jämförelse med andra stränder är Surin beach känd för sitt extremt klara vatten, här bjuds man på fantastiska snorklingstillfällen! En golfbana finns i närheten för den som gillar det, annars finns här också möjlighet att surfa, åka jet-ski, parasegla eller bara slappa i skuggan från ett stort parasoll.