Ta sig hit

Phuket är Thailands största ö och ligger i södra delen av landet. För att ta sig till Phuket kan man flyga till Phukets egen flygplats. Flygplatsen ligger på norra delen av ön och är ganska kompakt uppbyggd, med tanke på att den står för en stor andel av Thailands trafik. Näst efter Bangkok flygplats är Phukets den största i landet och från Sverige går det att hitta flyg som går direkt till Phuket i Thailand, utan mellanlandning i Bangkok. Det går till exempel direktflyg mellan Phuket och Cypern och här kan du boka hotell på Cypern.

Det går också att ta sig till Phuket med både tåg och buss från fastlandet.

Om man är modig nog att köra själv på de thailändska vägarna så kan man resa från fastlandet till Phuket med hyrbil via Thao Thepkasattribron. Att alltid vara försiktig i trafiken, oavsett man kör själv eller låter någon annan köra, är mycket viktigt. Olyckorna är många och dessvärre är inte sällan turister inblandade.

Ta sig från flygplatsen

Reser man på en snäv budget så är de statliga bussarna som går från flygplatsen till Phuket stad det billigaste alternativet. Man kan få vänta så länge som upp till 90 minuter och resan tar sedan en timme. Ska man inte stanna i Phuket stad så får man dessutom därifrån ta andra bussar vidare till sin slutdestination.

De organiserade minibussarna som står utanför flygplatsen är ett rimligt alternativ som inte behöver kosta särskilt mycket mer än de statliga bussarna, men tar en till slutdestinationen betydligt fortare.

Taxi och limousine kostar många gånger mer än buss och minibuss, men kan vara skönt att unna sig om man har rest länge och tycker att en snabb och bekväm transfer är värd några extra slantar.

Resa runt på Phuket

Phuket ser väldigt olik ut på ena sidan i jämförelse med andra. Massturismen dominerar på västra sidan av ön, medan den sydöstra delen är lugnare och mysigare. Vill man se lite av Phukets genuina liv så beger man sig inåt landet, dit få turister tar sig.kommunikation på Phuket

För att åka mellan olika platser på Phuket är taxi och tuk-tuk, även kallade songthaews, de vanligaste alternativen. Noteras bör att Phukets version av tuk-tuks har fyra hjul och ser ut som bussar i miniatyr, och inte som trehjuliga motorcyklar. Songthaews är billigare än taxi. Det går givetvis också att hyra bil, men det är som sagt inte helt riskfritt att köra själv i Thailand – även om man är försiktig.